Clewat vahvistaa organisaatiotaan, ensimmäisen tilikauden tilinpäätös vahvistettu ja Clewatin viesti vahvasti julkisuudessa

Clewat piti 26. marraskuuta Helsingissä aluksensa esittelytilaisuuden, jossa halukkailla oli mahdollisuus nähdä kolmannen sukupolven Cleansweep-alus käytännön työssä ja kuulla lisää Clewatin kasvusta. Clewatin alus sekä innovaattori Johannes Myllykoski esiintyivät lisäksi samana päivänä Ylen pääuutislähetyksessä. 

Uutislähetyksen sisältöä halutaan tässä edelleen tarkentaa siten, että a) Clewatilla on aiesopimus allekirjoitettuna Etiopian valtion kanssa, ei vielä varsinaista palvelusopimusta ja että b) mainitut patentit ovat edelleen hakemusvaiheessa, vaikka niistä onkin saatu jo välipäätökset ja jätetty sisään myös kansainväliset PCT-hakemukset. 

Aluksen esittelyä jatkettiin vielä 27. marraskuuta Helsingissä, jonka lisäksi yhtiö järjestää tutustumistilaisuuden 4. joulukuuta kotipaikallaan Kokkolassa.

Clewat vahvistaa organisaatiotaan, uusi toimitusjohtaja vauhdittamaan kasvua

Kasvusuunnitelman mukaisesti Clewat Oy:n hallitus on valinnut yhtiölle uuden toimitusjohtajan, joka on kokenut ja tunnettu suomalainen johtaja. Tulevan toimitusjohtajan nimi julkistetaan 16.12.2019 ja hän aloittaa tehtävässään 1.1.2020. Samalla päivämäärällä Janne Saarikko siirtyy päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi ja Johannes Myllykoski varapuheenjohtajaksi. Hannu Mäkelä jatkaa operatiivisena johtajana ja Mäkelä ja Markus Hautala hallituksen jäseninä. Hallitukseen liittyy myös uusi jäsen, jonka nimi julkistetaan 2.1.2020.

Ensimmäisen tilikauden tilinpäätös vahvistettu

Clewatin ensimmäisen tilikauden tilinpäätös vahvistettiin varsinaisessa yhtiökokouksessa 26.11.2019 ja oli aiemmin ennakoidun mukainen. Tilikauden tulos on marginaalisesti positiivinen, eli tilikauden voitto oli 183,22 euroa ja liiketoiminnan tuotot tilikaudelta yhteensä noin 259 000 euroa. Taseen koko oli ensimmäisen tilikauden lopussa yhteensä noin 315 000 euroa ja oman pääoman ja pääomalainat yhteensä noin 108 000 euroa.

Clewatin hallitus päätti myös tarvittaessa jatkaa annin merkintäaikaa ehdollisesti siten, että kaikki merkinnät saadaan toteutettua tai anti saadaan täyteen merkittyä, sillä pienessä osassa merkinnöistä on ilmennyt teknisiä ongelmia. Niiden merkitsijöiden osalta, jotka ovat saaneet merkinnästään vahvistuksen, ongelmia ei ole.

Clewatin projekteista katsauksena lyhyesti seuraavaa: Floridan projektin osalta projektin ensimmäinen vaihe saatiin onnistuneesti maaliin ja Aasian projektin osalta esivalmistelu Aasiassa alkaa välittömästi. 

Tervetuloa mukaan auttamaan Clewatia kasvun tiellä!

Scroll to Top