”Hyväkin porukka tarvitsee onnea” – Janne Saarikko

Janne Saarikko on mies, jolla on laaja kokemus liiketoiminnasta ja erityisesti rahamaailmasta. Onko hän hypännyt nyt hyväntekeväisyys-kelkkaan, vai mistä Clewatissa on kyse?

”Olen järvi-ihminen”, kertoo Janne. ”Järviluonto on minulle iso osa identiteettiä ja luontokokemusta. Olen kotoisin Jyväskylästä ja nähnyt siellä lähijärven kehityksen. Isäni lapsuudessa Jyväsjärvellä sorsastettiin, siellä uitiin ja järvimaisemasta nautittiin. Minun nuoruudessani se ei ollut mahdollista. Järvessä ei voinut edes uida. Nyt, omien lapsieni aikana, järven elämä näyttää taas toisenlaiselta. Se on saatu kuntoon hoitotoimenpiteiden myötä.”

Janne pitää muutosta merkittävänä, ja haluaa nähdä näitä kokemuksia lisää. Muovit ja vieraslajit täytyy saada vesistöistä pois, sekä rehevöityminen pysäytettyä. Hän pitää itseään ihmisläheisenä luontoihmisenä ja kokee ihmisen vuorovaikutuksen luonnon kanssa tärkeänä. Toiveena on, että vielä hänen elämänsä aikana monet vesistöt saataisiin taas kuntoon.

Mutta onko pankkiiri pankkiiri, vaikka voissa paistaisi? Janne sanoo, ettei hän ymmärtänyt ympäristöasioista aiemmin mitään, ”mutta nyt ymmärrän. Ymmärrän myös sen, kuinka vähän vielä ymmärrän. Opittavaa on paljon.” Hän uskoo, että maailmanlaajuiset muutokset ympäristön tilassa vaativat merkityksellisyyttä ja taloudellisesti ja teknisesti tehokkaita toimijoita. Siinä Clewat astuu mukaan kuvaan. Merkityksellisyyden kasvu on selvästi tullut Jannelle tärkeämmäksi vuosien myötä.

”Haluan olla oikeanlaisessa porukassa tekemässä oikeanlaisia asioita. Clewatilla lähestymme ongelmia eri kulmista ja yritämme yhdessä löytää hyviä ratkaisuja. Tärkeintä ei ole, kuka on oikeassa, vaan että asiat saadaan tehtyä.” Janne kokee hyvän porukan todella tärkeäksi. ” Todella suuretkin asiat ovat maailmassa mahdollisia kun oikea porukka tekee oikeita asioita oikealla hengellä oikeaan aikaan. Clewatilla nämä yhdistyvät. Tämä on keino tehdä konkreettista työtä vesistöjen eteen.”

Mutta silti Janne toteaa: ” Kaikki ei ole kuitenkaan ole ikinä täysin omissa käsissä, kun tavoitteet ovat todella korkealla. Hyväkin porukka tarvitsee hieman onnea!”

Katja Vaulio

Scroll to Top