Muoviroskien
keräys

Clewatin kehittämä puhdistuslaite on yksi harvoja konkreettisia merten muovijäteongelman ratkaisuja, joka myös toimii. Laitteidemme etuja on monikäyttöisyys, ympäristöystävällisyys ja tehokkuus.

Merten muoviroska on yksi suurimmista ympäristöongelmistamme, joka vaikuttaa kaikissa maailman merissä.

Arvioiden mukaan maailman merissä on tällä hetkellä yli 150 miljoonaa tonnia muovijätettä ja meriin kulkeutuu vuosittain kymmenen miljoonaa tonnia muovijätettä lisää. 

Jos mitään toimia ei tehdä, vuosittain mereen päätyvän muoviroskan määrä tulee nousemaan 29 miljoonaan tonniin vuonna 2040. Merten jäteongelmia ratkaistaan toimivalla jätteenkäsittelyllä, muovin käytön vähentämisellä ja jo meriin päätyneiden roskien keräämisellä mahdollisuuksien mukaan kierrätettäväksi. Ympäristöasiantuntijamme auttavat tässä kokonaisvaltaisessa työssä.

Muoviroska ei mereen jouduttuaan häviä minnekään, vaan se jauhautuu pikkuhiljaa mikroskooppisen pieniksi hiukkasiksi, mikromuoveiksi. Eläimet syövät muovia tai takertuvat siihen, jonka lisäksi mikromuovi päätyy lopulta osaksi ravintoketjua ihmisten elimistöön.

Maailmalla ei ole enää merialueita, joissa roskaa ei olisi. Joka minuutti yksi rekkalastillinen muovia dumpataan mereen. Meriä on kohdeltu kaatopaikkana ja seuraukset ovat nyt näkyvissä. Muoviroska on saatava pois vesistöistä mahdollisimman pian.

Pystymme parempaan. Jo tänään.

Me Clewatissa kehitämme ja valmistamme vesistönpuhdistusaluksia, joilla pystytään puhdistamaan vesistöistä roskaa ja mikromuovia. Aluksemme teknologia perustuu veden virtauksen luomiseen ja hyödyntämiseen.

Ratkaisumme on katamaraanilautta, joka kerää imun avulla roskat suuaukolle, jossa veden virtausta säädellään niin, että erilaiset roskat ja epäpuhtaudet päätyvät aluksen kuljettimelle ja siitä edelleen lajiteltuina roskasäiliöihin. Puomien pituutta säätelemällä käsiteltävän puhdistusalueen leveyttä voidaan kasvattaa jopa yli kilometrin mittaiseksi.

Clewatin kehittämä puhdistuslaite on yksi harvoja konkreettisia merten muovijäteongelman ratkaisuja, joka myös toimii. Pystymme keräämään vedestä talteen jopa puolen millimetrin kokoiset muovinpalaset ja enimmillään laitteemme pystyy keräämään peräti 200 kuutiota roskaa tunnissa.

Scroll to Top