Nordic Cleantech Open valitsi Clewatin yhdeksi innovatiivisimmista start-upeista 25 muun yrityksen joukkoon

Nordic Cleantech -kilpailu on jo kymmenen vuoden ajan tarkkaillut cleantech-alan innovaatiotrendejä, jotka tukisivat siirtymistä matalan hiilijalanjäljen maailmaan.

10. kerran järjestetty Nordic Cleantech Open sai yhteensä 139 hakemusta kaikkialta ympäri Pohjoismaita ja Baltiaa – nyt 25 innovatiivista, lupaavaa ja toimintavalmista yritystä on valittu jatkoon. Clewat on yksi heistä!

Tuomaristo koostui noin 50 kansainvälisestä jäsenestä, jotka toimivat pääomasijoitusyhtiöissä, monikansallisilla teollisuudenaloilla, julkisella sektorilla, kehitystoimistoissa ja julkisten investointien parissa. He kävivät läpi kaikki 139 hakemusta pohtien jokaisen yrityksen innovaatiota, markkinapotentiaalia ja tiimien kykyä toteuttaa ideat.

Valitut 25 yritystä, jotka tulevat osallistumaan seuraaviin vaiheisiin, käyttävät digitalisaatiota ja tekoälyä ratkaistakseen cleantech-sektorin suurimpia haasteita kuljettamisen, energian ja vedenpuhdistuksen parissa. He tuovat myös mukanaan useita innovaatioita akkumarkkinoille, uraauurtavia tekniikoita vetytalouden kehittämiseksi ja jopa älykkäitä waste-to-value -kiertotalousratkaisuja.

Seuraavaksi nämä 25 yritystä tapaavat tuomarit Smygehus Havsbadissa, eteläisessä Ruotsissa, 22. ja 23.9, jossa heillä on tilaisuus esitellä tuotteensa ja yrityksensä, osallistua henkilökohtaisiin tapaamisiin, sekä muuhun toimintaan. Samassa tilaisuudessa tuomarit arvioivat startup:it uudelleen ja parhaat 10 yritystä pääsevät finaaliin Cleantech-Skandinavian päätilaisuuteen. Se on nimeltään Cleantech Capital Day and the Nordic Cleantech Open Finals, ja tapahtuma pidetään 16. ja 17.11 Malmössä.

Tässä kaikki 25 yritystä lyhyine kuvauksineen, aakkosjärjestyksessä:

7Analytics, Norja, kehittää ainutlaatuista ekosysteemiä tulevaisuuden vastuulliseen suunnitteluun.

Altris AB, Ruotsi, on erikoistunut tuottamaan erittäin kestäviä katodimateriaaleja ladattaville natriumakuille.

AmiNIC ApS, Tanska, kehittää ja kaupallistaa kädessäpidettävää anturia, älykästä e-nenää, joka pystyy sekunneissa määrittämään lihan ja kalan oikean tuoreuden ja viimeisen käyttöpäivän, jotta niiden hukka vähenisi.

Aquammodate, Ruotsi, on vuonna 2019 perustettu vaikutusvaltainen yritys, jolla on missiona vastata maailman puhtaan veden tarpeeseen.

CH-Bioforce Oy, Suomi, tarjoaa kestäviä ja täysin biopohjaisia vaihtoehtoja öljy- ja elintarvikepohjaisille raaka-aineille esimerkiksi vaatteita, ruokapakkauksia ja kosmetiikkaa tuotettaessa.

Clewat on suomalainen, nopeasti kasvava cleantech-yritys, joka keskittyy ratkaisemaan vesistöjen muovi-, haittakasvi-, ja öljyongelmia.

Comptek Solutions, Suomi, on edelläkävijä ennennäkemättömän virheettömien toiminnallisten puolijohdepintojen valmistuksessa.

Enerpoly AB, Ruotsi, rakentaa tulevaisuutta, jossa kaikilla on pääsy puhtaaseen energiaan. Uraa-uurtavien sinkkiakkujen avulla yritys johtaa muutosta tulevaisuuden sähköverkkoon.

Heatweed Technologies AS on norjalainengreen-tech/clean-tech yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy laitteita rikkakasvien torjuntaan kemikaalivapaasti kaupunkialueilla, sekä tietyillä maatalouden segmenteillä.

HPNow ApS, Tanska, haluaa korvata vaarallisen ja päästöjä aiheuttavan vetyperoksidin tuotannon ja toimitusketjun turvallisella, kestävällä ja itsenäisellä paikanpäällä tapahtuvalla tuotantoratkaisulla.

Hycamite TCD Technologies Ltd, Suomi, tuottaa puhdasta vetyä teollisuuskäyttöön ja kiinteää, kestävää hiiltä vaativille tuotteille, kuten litiumioniakuille.

Hyperion Robotics perustettiin Helsingissä 2019. Tiimi koostuu intohimoisista akateemikoista ja ammattilaisista robottien valmistamisen, arkkitehtuurin ja insinöörityön parissa. Heidän teknologiansa on teräsbetoninen 3D-tulostus kierrätysmateriaaleista.

Kasi Technologies AB, Ruotsi, tuo markkinoille NESS:in, jälkiasennusratkaisun, joka vähentää 20 % hiilidioksidipäästöjä 98 % :sta markkinoilla olevista uusista ja jo olemassa olevista autoista. Tarkoituksena on täyttää sekä EU:n, että YK:n ESG-tavoitteet seuraavan 10 vuoden aikana, helpottaen siirtymistä 100 % ilmastoneutraaliin liikkumiseen.

Kvasir Technologies ApS, Tanska, on kehittänyt patentoidun teknologian biopolttoaineen tuotannolle. Käyttämällä heidän biopolttoainettaan kaikki olemassa olevat laivat pystyvät täyttämään IMO:n päästöjen vähennystavoitteet sekä 2030, että 2050.

Naco Technologies, Latvia, valmistaa erityisiä nanopeitteitä ja uusia materiaaleja, jotka korvaavat platinan ja muut kalliit tuotantomateriaalit vihreän vedyn tuotannossa ja käytössä.

Nano RAY-T LLC, Latvia, on kehittänyt anodimateriaaleja, jotka perustuvat tietyntyyppisiin hiilinanoputkiin (CNT), jotka lisäävät akkujen käyttöastetta vähintään viisinkertaisiksi.

NextFuel AB, Ruotsi, on clean-tech startup, jolla on uusi ratkaisu ilmastonmuutokseen. He muuttavat nopeasti kasvavaa ruohoa fossiilisten polttoaineitten puhtaaksi versioksi nopeammin kuin 30 minuutissa. Sillä voidaan korvata hiili, lämmitysöljy ja puuhiili kilpailukykyisin hinnoin.

NitroCapt AB, Ruotsi, kehittää uutta radikaalia fossiilivapaata teknologiaa typen sitomiseksi ilmasta kaupallisen typpilannoitteen valmistamiseksi. Teknologia tuottaa vain ilmaa, vettä ja sähköä, ilman päästöjä.

Position Green, Ruotsi, auttaa yrityksiä keräämään, analysoimaan ja raportoimaan vastuullisuusdataa omalla alustallaan. Jo yli 150 yritystä käyttää alustaa saadakseen sisäistä vastuullisuustietoa.

RETEX Panels, Suomi, valmistaa rakennusmateriaaleja kierrätetystä tekstiilistä, muovista ja käytettyjen autonrenkaiden jätteistä. He keskittyvät kestäviin rakennusmateriaaleihin, jätteen kierrätykseen ja kiertotalouteen osallistumiseen.

SpinDrive, Suomi, parantaa teollisten prosessien energiatehokkuutta tarjoamalla aktiivisia magneettilaakereita valmistajille yksinkertaisella ja edullisella tavalla. Ratkaisu parantaa prosessin energiatehokkuutta, vähentää ylläpitokustannuksia ja takaa täysin öljyttömän järjestelmän vähentäen asiakkaan laitteiden elinkaarikuluja 35 %.

Sticky Solar Power on ruotsalainen innovatiivisia aurinkosähköteknologiaratkaisuja kehittävä ja valmistava yritys.Tape Solution™ on uusi yhdistämis- ja merkkijonotekniikka, joka mahdollistaa kilpailukykyisen ja hyvin tehokkaan aurinkosähkön valmistamisen Euroopassa ja muualla.

TioTech AS on norjalainen titaanidioksidisten nanomateriaalien ja titaaniin perustuvien teknologioiden kehittäjä ja valmistaja. TitanB on titaanidioksidiin perustuva nanomateriaali, jonka ansiosta akut voi ladata kuudessa minuutissa, ne kestävät viisi kertaa pidempään ja toimivat arktisissa oloissa.

TrusTrace, Ruotsi, ajattelee, ettei ole olemassa vastuullisuutta ilman jäljitettävyyttä. Siksi heidän missionsa on tuoda jäljitettävyys tuottajille, jotka todella haluavat tietää mitä myyvät ja asiakkaille, jotka todella välittävät siitä, mitä ostavat.

UP Catalyst OÜ is on virolainen startup, joka tuottaa kestäviä hiilinanomateriaaleja suoraan hiilidioksidista tai jätebiomassasta monenlaisiin käyttötarkoituksiin, aina vihreästä edistyneestä akkuteknologiasta biolääketieteeseen.

Scroll to Top