”Toivon, että luonnon arvostus nousisi” – Jukka Tammi

Jukka Tammi on kulkenut tiensä Clewatille luistelukenttien ja monen yrityksen kautta. Hän on selvästi businessmies, mutta ei kylmä sellainen. ”Haluan tehdä jotain merkityksellistä”, hän toteaa, ”ja tässä porukassa ja yrityksessä se on mahdollista.”

Jukka nauttii vedestä, mutta kertoo, että ”venettä minulla ei ole”. Uiminen ja avanto riittävät tälle miehelle. Paras paikka luonnossa onkin ehdottomasti metsä. Jukka samoilee pitkin metsiä ja on erityisesti koiransa kanssa tutustunut paremmin luontoon.

Vesistöt ovat kuitenkin työn kautta tulleet lähemmäksi. Hän tietää jo valtavan paljon etenkin vesien haittakasveista. Tähkä-ärviä, kanadanvesirutto ja iso-sorsimo vilahtelevat Jukan puheissa. ”Kun kävimme Loimijoen yhteydessä olevalla Lappijoella, seisoimme kirjaimellisesti veden päällä. Isosorsimoa kasvoi siellä tiheänä mattona, eikä veneillä tai uimareilla ollut mitään asiaa veteen.” Mutta Jukka ei ajattele työssään vain ihmisiä, vaan myös luonnon monimuotoisuutta ja hyvinvointia. ”Näitä asioita pitäisi tuoda vieläkin enemmän ihmisten tietoisuuteen.”

Jukka on tehnyt aiemminkin töitä kasvuyritysten kanssa, mutta haluaa katsoa asioita nyt toisesta suunnasta. Hän kokee, että on hienoa olla mukana yrityksessä, joka puhdistaa vesistöjä muovista ja hoitaa arvoketjun kokonaan. Esimerkiksi haittakasveja voisi käyttää jatkossa biokaasun raaka-aineena.  Clewatille hän toivoo tasaista kasvua vuosien myötä.

Koirat vievät miestä yhä metsään. Jukalla on myös omaa metsää, ja hän haluaisi tehdä siitä luonnonsuojelualuetta. ”Vanhat metsät ovat niin hienoja ja niitä on niin vähän. Toivon ylipäätään, että luonnon arvostus nousisi.”

Katja Vaulio

Scroll to Top